Postupak Strateške procjene utjecaja na okoliš za NP provedbe Strategije zbrinjavanja RAO, II i ING

Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost provodi postupak strateške procjene utjecaja na okoliš (SPUO) za Nacionalni program provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora  i istrošenog nuklearnog goriva. Na ovoj stranici možete naći obavijesti vezane uz postupak.


Obavijesti
Autor: Urednik

Na temelju članka 5. stavka 1. točke 5. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša („Narodne novine“ broj 64/08) Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost objavljuje Izvješće o provedenom postupku strateške procjene utjecaja na okoliš Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva (program za razdoblje do 2025. godine s pogledom do 2060. godine).

 

[ Više... ]
Autor: Urednik

Rezultate javne rasprave o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš i nacrtu prijedloga Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva možete vidjeti ovdje (poveznice na izvješća nalaze se na dnu teksta).

Autor: Urednik

Javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš i nacrtu prijedloga Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva produljuje se do 6. svibnja 2016. godine.

Objavu možete preuzeti ovdje.

Autor: Urednik

Javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš i nacrtu prijedloga Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva produljuje se do 1. travnja 2016. godine.

Objavu možete preuzeti ovdje.

 

 

Autor: Urednik

Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost na temelju odredbi članka 67. stavka 2. Zakona o zaštiti okoliša (Narodne novine, br. 80/13,153/13 i 78/15) te članka 15. stavka 1. Uredbe o strateškoj procjeni utjecaja plana i programa na okoliš (Narodne novine, br. 64/08) i članka 16. i 17. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (Narodne novine br. 64/08) u postupku strateške procjene utjecaja na okoliš Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva, objavljuje javnu raspravu o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš i Nacrtu prijedloga Nacionalnog programa provedbe strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva.

Objavu možete preuzeti ovdje.

Nacrt prijedloga Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada,iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva (Program za razdoblje do 2025. godine s pogledom do 2060. godine) možete preuzeti ovdje.

Stratešku studiju utjecaja na okoliš za Nacionalni program provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva (Program za razdoblje do 2025. godine s pogledom do 2060.godine) možete preuzeti ovdje, a priloge ovdje.

Netehnički sažetak Strateške studije možete preuzeti ovdje.

Autor: Urednik

Na temelju odredbi članka 68. stavka 3. Zakona o zaštiti okoliša (Narodne novine, br. 80/13 i 153/13) i članka 9. stavka 2. Uredbe o strateškoj procjeni utjecaja plana i programa na okoliš (Narodne novine, br. 64/08), ravnatelj Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost donio je 24. srpnja 2015.  Odluku o sadržaju strateške studije za Nacionalni program provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva. Odluku možete vidjeti ovdje.

Autor: Urednik

Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost na temelju odredbi članka 160. stavak 1. i članka 161. Zakona o zaštiti okoliša (Narodne novine, br. 80/13 i 153/13), članka 7. stavka 5. Uredbe o strateškoj procjeni utjecaja plana i programa na okoliš (Narodne novine, br. 64/08) i članka 12. stavak 1. točka 1. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (Narodne novine br. 64/08) daje Informaciju o provedbi postupka određivanja sadržaja strateške studije za Nacionalni program provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, istrošenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva. Informaciju s prilozima možete naći ovdje.

Autor: Urednik

Na temelju članka 63. Zakona o zaštiti okoliša (Narodne novine, br. 80/13 i 153/13) i članka 4. stavka 2. Uredbe o strateškoj procjeni utjecaja plana i programa na okoliš (Narodne novine, br. 64/08), Ravnatelj Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost donosi Odluku o započinjanju postupka strateške procjene utjecaja na okoliš Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva. Odluku možete vidjeti ovdje.

 

© 2012-2013 Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost, Sva prava pridržana
Uvjeti korištenja | Politika privatnosti