Autor: Urednik

8. veljače 2018. godine u prostorijama Tehničkog muzeja u Zagrebu, Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost održao je promociju kalendara s učeničkim likovnim radovima za 2018. godinu.

Ovaj projekt izrade kalendara s učeničkim likovnim radovima na temu primjene nuklearne tehnologije  s  informacijama o pripravnosti za slučaj nuklearne nesreće u Republici Hrvatskoj provodi se od 2002. godine. Nositelj ovog projekta je Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost, a projekt se provodi uz pomoć Nuklearne elektrane Krško i Agencije za odgoj i obrazovanje, a uz suglasnost Ministarstva znanosti iobrazovanja.  

Kalendar je prvenstveno namijenjen obiteljima s boravištem u krugu 20 kilometara od Nuklearne elektrane Krško i s boravištem u krugu 100 kilometara od Nuklearne elektrane Pakš. Stoga se i akcija skupljanja likovnih radova provodi među učenicima osnovnih škola na tim područjima. Stručno povjerenstvo svake godine odabire 13 likovnih radova za kalendar, 12 za svaki mjesec u godini i 1 za naslovnicu.

Tekst o pripravnosti za slučaj nuklearne nesreće u Republici Hrvatskoj podijeljen je u dvanaest poglavlja tako da svako poglavlje može biti vezano uz jedan mjesec kalendara. Posebni naglasak dan je preporukama za postupanje stanovništva u slučaju proglašenja određene mjere zaštite i spašavanja. Kalendar je podijeljen svim učenicima i nastavnicima u osnovnim školama na gore navedenim područjima.

Učenicima čiji su likovni radovi objavljeni u ovogodišnjem kalendaru podijeljeni su simbolični pokloni za trud koji su iskazali sudjelovanjem u ovom projektu.

Ravnatelj Zavoda, mr.sc. Saša Medaković i ravnateljica Tehničkog muzeja gđa. Markita Franulić, posebno su se zahvalili učenicima, njihovim nastavnicima i ravnateljima osnovnih škola gdje se projekt provodi na uloženom trudu s obzirom da bez njihovog angažmana ne bi bilo ostvarenja ovog projekta.

Popis obavijesti
Priopćenja
e-Savjetovanja

Informacije o savjetovanjima s javnošću koja provodi DZRNS možete pronaći OVDJE.

Državnom portalu za e-savjetovanja možete pristupiti klikom na link:


EU - projekti

Obavijesti IAEA
INIS

Središnji državni portal

e-Učenje

SPUNN

Radioaktivni otpad

Kontakt

Frankopanska 11
10000 Zagreb

telefon: (+385 1) 4881-770
telefaks: (+385 1) 4881-780

e-mail: dzrns


Datoteke i linkovi
© 2012-2013 Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost, Sva prava pridržana
Uvjeti korištenja | Politika privatnosti