Autor: Urednik

U Beču se od 26.-30. rujna 2016. godine održala 60. jubilarna Generalna konferencija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Hrvatsko izaslanstvo na Generalnoj konferenciji predvodila je stalna predstavnica RH pri UN, OESS i međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanica Dubravka Plejić Marković, a pomoćnik ministra gospodarstva Zdeslav Matić i ravnatelj Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost Saša Medaković, bili su zamjenici voditeljice izaslanstva. U izaslanstvu su se osim predstavnika Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, koji je nadležan za tehničku suradnju s IAEA, nalazili još i predstavnici stručnih organizacija.

U okviru Generalne konferencije održao se forum s temom: “Nuclear Technology for the Sustainable Development Goals”, zatim regionalni sastanak vezan uz tehničku suradnju s IAEA kao i sastanak visokih predstavnika regulatornih tijela u zemljama članicama IAEA (Senior regulators’ meeting), na kojima su sudjelovati pojedini članovi hrvatskog izaslanstva.

Na marginama Generalne konferencije održan je bilateralni sastanak s mađarskim izaslanstvom temeljem bilateralnog sporazuma s Mađarskom, kao i sastanak s predstavnicima Odjela za mjere jamstva Euratoma.

Tekst nacionalne izjave, koju je pročitao pomoćnik ministra Zdeslav Matić, nalazi se ovdje.

Popis obavijesti
Priopćenja
e-Savjetovanja

Informacije o savjetovanjima s javnošću koja provodi DZRNS možete pronaći OVDJE.

Državnom portalu za e-savjetovanja možete pristupiti klikom na link:


EU - projekti

Obavijesti IAEA
INIS

Središnji državni portal

e-Učenje

SPUNN

Radioaktivni otpad

Kontakt

Frankopanska 11
10000 Zagreb

telefon: (+385 1) 4881-770
telefaks: (+385 1) 4881-780

e-mail: dzrns


Datoteke i linkovi
© 2012-2013 Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost, Sva prava pridržana
Uvjeti korištenja | Politika privatnosti